Pituophis annectans /San Diego Gofferslang

Deze, naar mijn idee, zeer mooie slang is niet zo heel erg populair onder reptielenhouders vanwege z'n ''agressieve'' karakter. Dit agressieve gedrag is volgens mij zeer overtrokken. Zeker als de slangen nakweek dieren zijn, zijn ze vaak na verloop van tijd heel er goed te hanteren en is het een zeer mooi dier waar je echt van kan genieten.

p.c.annectanshypovrouw1.bmp

 

 Verspreiding/Habitat:

De pituophis catenifer annectans wordt gevonden van Zuid Californië in Santa Barbara tot aan Mexico in de Baja regio. Hoewel er exemplaren gevonden zijn  in bergachtige gebieden, komen ze zelden voor boven de 3000 grens.

In het noorden grenst hun verspreidings gebied  aan de ondersoort catenifer, in het noord-oosten aan die van de ondersoort deserticola en in het oosten aan het verspeidingsbebied van de ondersoort affinis. In het zuiden  bereikt ze de ondersoort bimaris. In alle overgangsgebieden  kunnen, in meer of mindere mate, kruisingen tussen de ondersoorten voorkomen.

 

p.c.annectanshypoman.bmp

Beschrijving:

De San Diego Gofferslang is te vinden met diverse grondkleuren: bruin, grijs, room en geel zijn de meest voorkomende grondkleuren. Ze hebben vaak tussen de 65 en 106 zadelvlekken op de rug en 14-33 vlekken op de staart. Aan beide zijde heeft de slang 3-4 rijen van vlekken die als het ware geschakeld tegen de er bovenliggende vlekken liggen.
De zadelvlekken in de nek lopen in elkaar over en zijn donkerder (zwarter) van kleur. De vlekken op de staart zijn vaak overgegaan in streepjes,
De buik zijde is vaak geel tot oranje. Tussen de oren bevind zich een donkere steep van de ogen tot aan de mondhoeken.
Ook bestaat er een gestreepte kleurvariant. Hier zijn de vlekken aan de zijden min of meer overgegaan in doorlopende strepen. Volgens sommige herpetologen (o.a. Briggs 2001) is de gestreepte variant ontstaan uit een kruising met de ondersoort catenifer.

 powered by klack.org, dem gratis Homepage Provider

Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich
der Autor dieser Homepage. Mail an den Autor


www.My-Mining-Pool.de - der faire deutsche Mining Pool