Pantherophis guttatus guttatus:

Eén van de meeste voorkomende slangen in gevangenschap is wel Pantherophis guttatus guttatus. Tot het jaar 2000 hete deze soort Elaphe guttata guttata. Hoewel de wetenschappelijke naam nu verandert is van Elaphe naar in Pantherophis, wordt ook nu de oude benaming nog veelvuldig gebruikt. Deze slang heeft in het nederlands veschillende namen; rode rattenslang, korenslang en maisslang zijn daarvan de meest voorkomende.

De nominaat (wildkleur) vorm wordt over het algemeen niet veel langer dan 1,25 meter. Deze dieren, met een mooie tekening, hebben een licht-oranje of grijsbruine grondkleur met een reeks grote helder rode zadels bovenop de rug. Iedere zadel heeft een zwarte rand. Op de kop zitten 2 rode v-vormige strepen. Op de buik van slang bevinden zich zwarte en witte vierkanten die in een ruitpatroon staan.

panterophisguttatusguttatus.jpg

Dieren met heldere zadels en dikke zwarte randen erom heen staan bekend als Guttata-Okeetee, naar het gebied waar vroeger een populatie deze slangen  gevonden werd. In andere populaties is de grondkleur zilver/grijs en zijn zadels oranje of wijnrood.

In zuid-Florida leeft een populatie waar de zwarte randen niet of nauwlijks aanwezig zijn evenals de vlekken onder de zadels. Deze dieren staan bekend onder de naam Pantherophis guttatus rosasea.

Pantherophis guttatus emoryi is een ondersoort met bruine/olijfkleurige zadels op een licht grijze onderkleur. De dieren zijn over het algemeen iets forser dan P. g. guttatus.

In de loop van de jaren zijn er heel veel kleurslagen onstaan. Deze kleurslagen zijn onstaan door in gevangenschap selectief te fokken met kleurmutaties.  Elk jaar komen er nieuwe morph's bij. voor meer info over de verschillende kleurvarianten:

http://home-3.wolmail.nl/~sb085434/Kleurvarianten.htm

 

 powered by klack.org, dem gratis Homepage Provider

Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich
der Autor dieser Homepage. Mail an den Autor


www.My-Mining-Pool.de - der faire deutsche Mining Pool